Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Forsiden>Fremtidsdagen er klar for neste etappe
MBU-leder Stephanie Buadu med heftet som omtaler fremtidsdagen.
MBU-leder Stephanie Buadu med heftet som omtaler fremtidsdagen.

Fremtidsdagen er klar for neste etappe

2019-03-19
Nå er høydepunktene fra innledningene, samtalene og mange av ideene samlet i sitt eget hefte.

 

Fremtidsdagen på årskonferansen 2018 ble en intensiv dag med inspirerende innledninger, mange gode samtaler og en liste med gode ideer som ble presentert for plenum.
Nå er høydepunktene fra innledningene, samtalene og mange av ideene samlet i sitt eget hefte.
Vi har snakket med MBU-leder Stephanie Buadu som har vært personen som hovedstyret ga lederrollen i forberedelsene, gjennomføringen og oppfølgingen av fremtidsdagen.
 
- Hva er det som er laget her?
- Det er et hefte som skal oppsummere fremtidsdagen. Dette heftet skal være en guide til menighetene, slik at de kan holde sine egne fremtidsdager.
Heftet gjengir høydepunkter fra samtalene og hva som kom ut av dem. Jeg synes dette har blitt et godt utgangspunkt arbeidet videre. Vi håper jo at også de som ikke var på årskonferansen skal få et innblikk i hva som skjedde og prosessen.
En slik innsikt er helt avgjørende for at vi skal komme i gang med neste steg av fremtidsdagen. Det er jo på mange måter nå det begynner.

- Hva skjer videre nå?
- Nå sendes filen med heftet ut til alle menighetene. På årskonferansen vil vi dele ut heftene til de som vil ta med seg dem til hjemmemenigheten. I tillegg kan du laste den ned her og nå.
Hovedstyret har nedsatt en arbeidsgruppe med sitt eget budsjett for å støtte tiltak som beskrevet i prosjektet. Så dette er noe som alle med kreative ideer for menighetene bør lese godt.

- Hvordan har du opplevd dette arbeidet?
- Dette kom jo som et forslag til årskonferansen i 2017. Det ble vedtatt og sendt til hovedstyret for oppfølging. Vi fikk god hjelp til å forberede dette av Frithiolf Clausen. Det var viktig å få med oss en fagperson som kunne komme og utfordre oss. Jeg var nervøs for hvordan dette ville bli tatt imot og hvordan dagen ville fungere i årskonferansen.
Heldigvis gikk det svært godt. Særlig for de unge som fungerte som gruppeledere gjorde en god jobb. Det er fint å tenke på hvordan mange av dem fikk sin første lederrolle og som tok ordet og rapporterte til konferansen der.
Det har også vært et fint engasjement i ettertid. Vi har fått flere henvendelser som etterspør brosjyren for å vise den for menigheten.
Jeg er veldig spent på hva som nå skjer videre i menighetene. Det er mange gode ideer i lekfolket som bare trenger at noen ser og støtter dem. Vi er ikke så mange menigheter igjen med barn og ungdom som en aktiv del av menighetsfamilien. Jeg føler at vi er ved et «nå eller aldri»-øyeblikk i kirkens historie. Skal kirken fornye seg og bli sterkere, må vi handle nå, avslutter Stephanie Buadu.

 

Første påskedag klokka 10.00 samles vi til frokost - i Adventistkirka. Les mer
Søndag 14. april er det Palmesøndag. Velkommen til kirken! Les mer
Lindisfarne minner oss kanskje mest om vikingetid, men her er det mer å hente! Les mer
Privilegium kommer! Les mer

Besøksadresse:
Helsesenterveien 12, 9300 Finnsnes

Postadresse:
Postboks 320, 9305 Finnsnes

E-post: finnsnes@metodistkirken.no
Telefon: 452 41 354

Organisasjonsnr: 996 697 967
Bankkonto: 4776 07 07135

 

Ønsker du å gi en gave?
Les mer her om gaver med skattefradrag
Vipps: 126057 (Metodistkirken Norge Finnsnes)

Powered by Cornerstone