Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Vil du bli medlem?

Vil du bli medlem?

Du er velkommen!

Metodistkirka på Finnsnes er et nært og godt fellesskap med stor åpenhet for mennesker. Alle er velkommen, uansett hvem de er, hvor de kommer fra, hvem de lever sammen med, hvordan de definerer sin tro og hva de har opplevd i livet. Vi er alle mennesker som søker fellesskap og håper på Gud, og kirken skal romme oss alle.

Du trenger ikke å være medlem for å føle en tilhørighet til Metodistkirka. Ingenting av det som skjer i kirka krever medlemskap for at mennesker skal få delta, det være seg nattverd, gudstjenestliv, frivillig arbeid eller annet. Men man kan også vise sin tilhørighet ved å bli medlem og Metodistkirken ser gjerne at du som kjenner at du hører til her, tar det steget.

Ta kontakt med presten vår, Roy-Frode Løvland hvis du vil ta en prat om dette. Du kan bruke e-post finnsnes@metodistkirken.no eller telefon 45241354 for å avtale tid til en prat.

Litt informasjon om Metodistkirken og medlemskap.

Metodistkirken er et selvstendig kirkesamfunn som har to former for medlemskap: døpt medlem og bekjennende medlem. Det betyr at man ved dåpen får en tilhørighet til kirken som man senere kan bekjenne ved å selv bestemme seg for å bli medlem.

Ved å bli medlem har man ikke bare tilhørighet til den lokale menigheten, men også til den internasjonale kirken, The United Methodist Church. Det betyr også at man har stemmerett i kirkens ulike organer, både lokalt og nasjonalt.

Man kan ikke være medlem i flere kirkesamfunn samtidig og det forutsettes at den som ønsker å gå inn som medlem opplyser om eventuelt medlemskap i annet kirkesamfunn, slik at man ikke blir registrert to plasser. Man skal også være døpt, og da anerkjennes all kristen dåp, uansett når eller i hvilket kirkesamfunn dåpen skjedde.

På verdensbasis er Metodistkirken et av de virkelig store kirkesamfunnene, men her i Norge har vi om lag 11.500,- bekjennende medlemmer, i tillegg til døpte medlemmer og barn av medlemmer. I Norge spiller Metodistkirken en viktig rolle i felleskirkelig samarbeid, og står teologisk svært nær Den norske kirke og har et utstrakt og formalisert samarbeid med dem.

”Ja, men hva er de teologiske forskjellene?”, spør du kanskje? Vel, det er nesten vanskelig å peke på noen tydelige forskjeller. Men opphavet til vår kirke er fra John Wesley som startet en sosial og åndelig vekkelse og brøt ut av Den Anglikanske kirke i England på 1700-tallet. Dermed har vår kirke gjennom århundrer definert sin egen måte å være kirke på, og er stolt av den tradisjonen vi står for. Så selv om likhetene er langt større enn forskjellene, er det ingen tvil om at det betyr noe å være del av en Metodistkirke som alltid har prøvd å være nær mennesker og nær Gud.

Besøksadresse:
Helsesenterveien 12, 9300 Finnsnes

Postadresse:
Postboks 320, 9305 Finnsnes

E-post: finnsnes@metodistkirken.no
Telefon: 40 41 51 55

Organisasjonsnr: 996 697 967
Bankkonto: 4776 07 07135

 

Ønsker du å gi en gave?
Les mer her om gaver med skattefradrag
Vipps: 126057 (Metodistkirken Norge Finnsnes)

Powered by Cornerstone